כלי לחם "גלעד"


                 ברוכים הבאים לדף של כלי לחם "גלעד" וכלי לחם " נור"

כלי  לחם  "גלעד"- כלי קרמיקה יחודי המיועד לאפיית לחמים בתנור הביתי.

כלי לחם "נור" -  עשוי חימר חסין להבה מיועד לטאבונים.

 להזמנות לחצו כאן או צלצלו 054-4447699


פרי פיתוח יחודי של הסטודיו אשר נעשה בשיתוף פעולה עם אופה לחם
לאפיית לחמי מחמצת מעולים.

היתרונות של הכלי:

*  סגירה הרמטית (אדי הלחות כלואים בכלי ואין צורך להוסיף לחות לאפייה )
*כלי קל בהשוואה לסירי הברזל יצוק
* קל לטיפול וניקוי ( ניתן להכניס למדיח)
* מקצר זמן בישול ואפיה
*מחזיק את הבצק ( במיוחד לבצק נוזלי או דביק)
*אגירת חום בצורה שווה ואחידה בכל חלקי הכלי
* חמרים טבעיים המשפרים את איכות הטעם
* 2 ציפורים במכה- גם אפייה וגם הגשה בכלי יפה
* מיוצר בישראל בעבודת יד!!!
*כל הרוכש כלי מקבל דף מתכונים מעולים ללחם פראי.
*ניתן גם לקבל גור מחמצת!
*מעולה גם לכרובית שלמה,ברוקולי, סלק,
תפוחי אדמה שלמים או מקולפים לפירה,
דג או בשר, עם אורז או בלי…

להזמנה און ליין לחצו 
דף תשלום מאובטח
ניתן לשלם גם דרך ביט, פייבוקס ופייפאל

משלוח בעלות 50 ש"ח בין חדרה לראשון לציון( אזור המרכז)
לשאר האזורים 80 ש"ח.

איסוף עצמי- סטודיו במושב גבעת ח"ן, צמוד לרעננה
בימים א-ה 10.00-13.00 בשאר השעות בתאום.

לתאום 054-4447699


טבלת מידות ומחירים כלי לחם "גלעד"


לחמניה
קטן
גדול
אובלי
ענק גלעד
גובה הכלי חיצוני
14ס"מ
16 ס"מ
20 ס"מ
16 ס"מ
22 ס"מ
קוטר חיצוני
18ס"מ
20 ס"מ
24 ס"מ
29  ס"מ
29 ס"מ
כמות קמח במתכון
300 גרם
400 גרם
550-650 גרם
550-650 גרם
עד קילו קמח
מחיר
150 ש"ח
250ש"ח
350 ש"ח
480 ש"ח
480 ש"ח

  • כלי לחם אובלי מיוצר בהזמנה בלבד.

טבלת מידות ומחירים כלי  "נור" לטאבון

"נור" גדול
"נור" ענק
גובה חיצוני
20 ס"מ
22 ס"מ
קוטר חיצוני
24 ס"מ
29 ס"מ
כמות קמח במתכון
550-650 גרם
עד קילו קמח
מחיר
390 ש"ח
520 ש"ח
**המידות יכולות להשתנות  מכלי לכלי, מכיוון שזו עבודת יד.

חפשו אותנו בפייסבוק כלי לחם גלעד



שאלות ותשובות:

רכזתי עבורכם את מירב השאלות שלכם על מנת להקל על תהליך בחירת הכלי והשימוש בו. אם יש שאלה נוספת מוזמנים לפנות אלי 054-4447699

1. האם כלי לחם "גלעד" מיועד רק לתנור או שאפשר גם לבשל על הגז?
     * לא, כלי לחם "גלעד" מיועד לתנור בלבד. אין להשתמש בכלי על הגז. 

2. האם אפשר לשים את הכלי באש?
  * קיים דגם הנקרא " נור" העשוי חימר חסין להבה המיועד למדורה ולטאבון אש/גז.

3. איזה לחמים אפשר לאפות בכלי?
   * לחם פראי/ ללא לישה, לחמי מחמצת, לחמי שמרים, לחמים ללא גלוטן

4. האם ניתן להשתמש בכלי לעוד שברים מלבד לחם?
   * בהחלט. הכלי מעולה לאפייה של ירקות, תבשילי קדירה, כרובית שלמה, בשר, עוף, ועוד...ניתן לקבל ממני כמה מתכונים בסיסיים לשימוש בכלי.

5. למה יש גלזורה בתוך הכלי?
   * הגלזורה בתוך כלי מאפשרת ללחם לא להדבק ולהשתחרר בקלות רבה מהכלי. אם אופים מאכלים הטעמים לא נספגים בכלי, קל יותר לנקות אותו כך.

6. האם צריך לטפל בכלי לאחר הרכישה?
    * ניתן רק לשטוף את הכלי מאבק. יש להלהיט את הכלי יחד עם התנור ואז להכניס את הבצק כשהכלי לוהט. הכלי החם יוצר קראסט מדהים ללחם.

7. מה זה הכפתור על הכלי?
   * הכלים מיוצרים בעבודת יד כשלכל כלי מותאם המכסה המדוייק שלו. הכפתור הוא המיקום של המכסה על הכלי( כך הם נשרפים בתנור הקרמי כי החימר לעיתים יכול להתעוות) 

8. אספקה- כמה זמן לוקח לייצר כלי לחם?
   * ייצור כלים מקרמיקה הינו תהליך איטי. ראשית יש ללוש את החימר, לייצר את הכלים, לחרוט אותם להתאמה, הדבקת ידיות וייבוש. הייבוש יכול לקחת בין כמה ימים לשבוע תלוי במזג האוויר. האזור שלנו לח לכן הייבוש איטי יחסית. אח"כ הכלים נכנסים לשריפה ראשונה. אח"כ שיוף וצביעה ושריפה שנייה.כל שריפה אורכת כיממה. בדר"כ  אני נותנת שבועיים לזמן ייצור.

9. איך ניתן לנקות את הכלים?
   * ניתן לשטוף את הכלים במדיח. ללכלוכים שנדבקו ניתן להשתמש בצמר פלדה, סקוצ, או כל חומר חזק אחר. הכלים חזקים ועמידים.

10. איך אדע איזה גודל כלי לבחור?
   * כלי לחם "גלעד" קטן מתאים ליחיד/ זוג
  * כלי לחם "גלעד" גדול מתאים למשפחה או למי שאוכל הרבה לחם. יוצאת כיכר יפה של קילו בערך
  * כלי לחם "ענק" מתאים לאופים חרוצים שאופים כיכרות גדולות מקילו קמח.
  * ניתן להזמין כלי לחם " אובלי" למי שרוצה לפרוס פרוסות ישרות.


כלי לחם "גלעד" ענק









אלבום תמונות מלא מתוך הסדנא האחרונה שלנו עם סער מור בדף הפייסבוק שלנו



סדנת לחמים פראיים עם גלעד אילון

להכין לחם טוב זו  אמנות. צריך זמן, ריכוז, מצרכים טובים, חשק, מיומנות... נראה לי שאפשר להוסיף לרשימה הזו עוד כמה דברים. לחם טוב זה ריח טוב בבית, זה לחם בריא, זה אוכל משביע, זה טעים , זה מחמם, זה כיף לאכול ביחד וזה ממש כיף לאכול לחוד. לחם זה מוצר בסיסי ביותר, כמו מים, כמו אוויר.
כשאני מכינה את הלחם שלי בעצמי אני יודעת בדיוק מה יש בפנים,  אני יודעת שעבדתי בשבילו. אני לומדת , טועה, משתפרת- אני עוברת תהליך.
אני מאכילה איתו אחרים- אני מקבלת תגובות, חיוכים. שמחה.
בלחם יש הרבה עונג.
במיוחד כשזה לחם טוב.

לחם פראי קוראים לזה בעולם הקולינריה. פראי = טבעי, אמיתי, אותנטי,
לחם שלא התערבו בו יותר מדי, 
לחם שיודע את העבודה






למדנו איך להכין את הלחם יחד עם גלעד.
עמלתי להכין כלי (פראי) שיכיל בדיוק את הלחם הזה.

( רשמים מהסדנאות הקודמות אותן העביר gilad ayalon:)


סדנאות נוספות עם מיכל אמון 




חפשו אותנו בפייסבוק כלי לחם גלעד

כלי לחם גלעד, סיר לאפיית לחם, כלי חרס לבישול, כלי חרס לאפייה, ציוד לאפיית לחם, תבנית לאפיית לחם, כלי קרמיקה לאפייה, כלי קרמיקה לבישול, מחמצת, לחם מחמצת, כלי לחם נור, טל גלבוע ארדון










0